sâmbătă, 28 februarie 2015

Weekend pentru frumusete - Duminica

Salutare,

Ultima zi din weekendul dedicat frumusetii se incheie cu un masaj relaxant pentru maini si picioare, dupa care pregatim un tratament calmant tenului si scalpului. 

Masajul mainilor si picioarelor

Intr-un lighean cu apa calda toarna 2 linguri de sare marina, 3 picaturi de ulei migdale si 4 picaturi de ulei de menta si inmoaie picioarele timp de 10 minute. Sarea marina va curata pielea in profunzime iar uleiurile esentiale le vor hidrata si racori. 

In timp ce picioarele sunt rasfatate cu acest amestec, acorda atentie mainilor. Lasa-le la inmuiat timp de 5 minute asa cum faci atunci cand doresti sa-ti faci manichiura. Dupa cele 5 minute maseaza-le cu un amestec din ulei de cocos, ulei de masline caldut si unt de shea. Acest amestec intareste unghiile, asa ca nu le neglija si maseaza-le cu miscari circulare. 

Asa cum ne-am obisnuit si aceasta zi se incheie cu o baie dedicata frumusetii. Inainte de a intra in cada, pregateste o masca hranitoare pentru par. Pe parul umed se aplica un tratament compus din 2 galbenusuri de oua, o lingura ulei migdale si o picatura ulei mandarine si maseaza tot scalpul. Infasoara parul intr-un prosop si la final spala parul cu apa din abundenta. 

Pregateste o baie de aburi pentru ten. Intr-un vas cu apa clocotita adauga cateva picaturi de uleiuri esentiale si stai deasupra acestui vas astfel incat sa simti aburii pe fata. Pentru fermitatea pielii zdrobeste 5 boabe de struguri iar sucul lasat de acestea intinde-l pe fata, gat si decolteu. Intra in cada si relazeaza-te. La sfarsit indeparteaza mastile de pe fata si par si somn usor. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu