luni, 9 februarie 2015

Retete naturale pentru ten

Salutare,

Va prezint cateva retete naturale pe care le puteti aplica in functie de tipul de ten. Tratamentul cu produse naturale se aplica de la caz la caz, insa e important sa stim ce ingrediente fac bine tenului si ce ingrediente ar fi bine sa le evitam.



Retete pentru tenul normal

Tenul normal are un aspect al pielii mat, fin, suplu, cu pori fini. Un astfel de ten nu suporta apa calcaroasa si este indicat ca acest tip de ten sa fie spalat cu apa distilata, apa de ploaie sau apa fiarta si racita. Este indicat ca gelurile sau sapunurile sa fie folosite de 1-2 ori pe saptamana. Folosite prea des, produsele pe baza de sapun pot usca si rida un astfel de ten. 

Reteta 1: 
Cea mai simpla masca este cea compusa din fructe. Ai nevoie de o banana bine-coapta pe care o zdrobesti intr-un bol pana cand devine o pasta. Pasta obinuta se intinde pe fata si se lasa timp de 30 minute. La sfarsit, fata de va spala cu apa fiarta si ulterior racita.

Reteta 2:
Masca din faina de orez se prepara cu ajutorul apei distilate sau a apei de ploaie pana se obtine o pasta foarte subtire, cu aspect laptos. Se aplica pe ten timp de 15 minute apoi se sterge cu infuzie de musetel.

Retete pentru ten gras


Ca aspect tenul este lucios, lipsit de suplete si cu pori dilatati. In timp, pielea de pe fata, daca nu este ingrijita, capata un aspect galbui si favorizeaza aparitia acneei sau a punctelor negre. 
Totusi, avantajul unui astfel de ten este ca se rideaza mai greu. 


Reteta 1:
Masca cu suc de lamaie la care se adauga un albus de ou. Albusul de ou se bate bine pana cand devine spuma si ulterior se adauga sucul de lamaie. Amestecul obtinut se intinde pe fata timp de 30 de minute dupa care se spala cu apa calaie.

Reteta 2:
Masca de rosii si argila este potrivita pentru persoanele care se confrunta cu acnee; actioneaza in profunzime, combate excesul de sebum si deblocheaza porii. Pupla de la o rosie se amesteca cu o lingura de argila si una de miere pana cand devine o pasta si ulterior se lasa sa actioneze timp de 20 de minute. Aplicata saptamanal, lasa tenul luminos, echilibrat si neted. 

Retete pentru tenul uscat

Tenul uscat are pielea subtire, fina, fragila, iritabila si deshidratata. De regula, prezinta riduri fine, nu are suplete si elasticitate. 

Reteta 1:
Se amesteca 15 g de tarate de grau, 10 g argila si apa fiarta  pana cand se obtine o pasta consistenta. Se aplica pe fata timp de 1 ora dupa care se spala cu apa calduta. 

Reteta 2:
Radacina de morcov se da pe razatoare, apoi se amesteca cu smantana si o lingurita de caimac. Timp de actionare: 30 minute. 

Vestea buna este ca mastile din ingrediente naturale nu au restrictii, pot fi aplicate de mai multe ori pe saptamana fara a irita sau agresa pielea. Bineinteles, trebuie alese in functie de ten sau problema vizata. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu