luni, 16 februarie 2015

De ce e buna sauna pentru piele?

Salutare,

Unele weekenduri le dedic doar ritualurilor de frumusete, iar din acest ritual nu exclud o sedinta de sauna umeda. 

Pe langa atentia estetica pe care o acordam pielii noastre, trebuie sa ne amintim ca aceasta protejeaza organismul de factorii daunatori din mediul inconjurator. In plus, o mare parte din produsele pe care le consumam contin conservanti, coloranti si o cantitate mare de sare, iar cu ajutorul transpiratiei organismul nostru poate sa elimine aceste substante. 

 Pentru cele dintre voi care se lupta cu punctele negre, va spun ca sauna este solutia ideala pentru ca nimic nu curata porii mai bine ca aceasta. 

Daca suferiti de cosuri, acnee sau abcese putem folosi o solutie formata dintr-o lingura de sare si una din bicarbonat de sodiu dizolvate intr-un pahar cu apa. Solutia de aplica pe corp (exceptie fata) inainte de a intra in sauna si ulterior se poate indeparta cu apa calduta. 

Pentru a beneficia de aceasta experienta iata cateva aspecte pe care sa le iei in calcul:
- sauna trebuie sa dureze in jur de 8-13 minute
- numarul de sedinte de sauna trebuie sa limitat la 2 pe saptamana pentru ca aerul cald dilateaza vasele de sange si poate rida tenul.
- ceaiul fierbinte si sucurile sunt cele mai bune bauturi de consumat in sauna si in pauze
- este bine sa va masati picioarele si mainile in sauna
- inainte de a intra in sauna pielea trebuie sa fie curata, fara lotiuni, creme, uleiuri aplicate.
- faceti un dus caldut si apoi unul rece de fiecare data cand iesiti din sauna, nu va stergeti cu prosopul ci tamponati piele pana cand este uscata
- nu mancati mult inainte de a intra in sauna, nu beti cafea sau alcool. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu