miercuri, 11 februarie 2015

Cum sa-ti creezi o rutina de ingrijire a tenului - Sumar

Salutare,

Ultimele articole de pe blog au fost dedicate rutinei de ingrijire. Pe scurt ea arata cam asa:

Dimineta

1. Demachiantul - Tenurile grase sau mixte pot gasi in demachiantul gel un adevarat suport, pe cand cel normal sau sensibil ar trebui curatat cu un lapte demachiant bland cu pielea. Pentru demachierea ochilor recomand apa micelara oricarui tip de ten, pielea ochilor fiind sensibila pot aparea usor iritatii.
2. Toner. Scopul acestuia este de sterge de pe fata orice urma de demachiant si de a pregati pielea pentru aplicarea cremei sau serumului. 
3. Serumul de zi. In functie de ten, poti alege un astfel de produs pentru a rezolva o problema punctuala. Daca la 20 de ani acest produs este optional, spre 30 el trebuie inlcus in rutina.
4. Crema de ochi. De regula este o crema puternic hidratanta si cu efecte de calmare a pungilor de sub ochi. Recomand atentie atunci cand alegeti un produs destinat zonei ochilor pentru ca pot aparea iritatii.
5. Crema de zi. Aceasta trebuie sa fie hidratanta si corect aleasa in functie de tipul de ten. Este bine sa inveti sa-ti analizezi tenul astfel incat sa stii ce ii trebuie. In lunile de iarna va avea nevoie de un plus de hidratare si protejare pentru ca frigul o poate sensibiliza. In zilele de vara va trebui sa alegi un produs lejer. Nu mai trebuie sa spun ca indiferent de anotimp factorul de protectie solara nu trebuie sa lipseasca.

Seara

1. Demachiant
2. Toner
3. Serum de noapte
4. Crema de ochi
5. Crema de noapte

Sunt multe teorii conform carora seara pielea ar trebui sa fie lasata sa respire, sa nu fie incarcata cu produse pentru ca noapte pielea se reface si atunci acest proces natural poate sa fie inhibat de produsele aplicate. Inca nu m-am decis caror teorii sa ader asa ca, de 4 ori pe saptamama folosesc crema de noapte si 3 zile sar peste acest pas. 

Saptamanal

1. Masca de fata. Mastile trebuie incluse saptamanal, daca dorim sa avem efecte de lunga durata. Tendinta este sa aplicam o masca din cand in cand sau cand avem un eveniment special. Ca efectele sa fie vizibila masca de fata e bine sa o folosim frecvent. Putem jongla cu diferite tipuri, in functie de efectele dorite
2. Efolierea pielii trebuie facuta de 2 ori pe saptamana. E o frecventa echilibrata astfel incat sa nu distrugi bariera naturala a pielii (sebumul) insa nici sa nu blochezi porii. Persoanele cu ten sensibil ar trebui sa consulte un dermatolog si sa mearga pe recomandarea acestuia pentru a nu inrautati situatia. 

Rutina de ingrijire este proprie si trebuie construita in timp incercand diferite produse si observand care se potrivesc tenului tau. Nu imprumutati ritualuri de la prietene, vedete sau cunostinte, ci incercati sa va cunoasteti tenul si sa-i oferiti tratamente personalizate.

Mai jos aveti toate linkurile din "capitolul" Cum sa-ti creezi o rutina de ingrijire a tenului:

Analiza tenului
Cum functioneaza pielea
Demachierea
Exfolierea
Hranirea Tenului
Masca de fata 
Masca de fata - retete naturale



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu