miercuri, 28 ianuarie 2015

Cum sa-ti creezi o rutina de ingrijire a tenului - III Pasul 3 Hranirea tenului


Salutare, 

Hranirea tenului este ultima etapa din rutina de ingrijire a tenului, insa la fel de importanta ca celelalte etape de care am vorbit in articolele anterioare. 
In functie de tipul de ten poti aplica un ser de fata sau o crema hidratata. In rutina ta pot interveni diferite tratamente care tintesc catre probleme specifice (acnee, dermatita, cuperoza) si acestea trebuie aplicate in functie de recomandarile medicilor. 

Procesul de hranire a tenului se concretizeaza in a-i oferi pielii nutrientii de care are nevoie. Bineinteles, acestea sunt diferite de la persoana la persoana. Hranirea se poate efectua prin 2 procedee:
- activarea circulatiei sangvine si limfatice si
- prin absorbtia cutanata a unor substante

Hranirea 

1. Activarea circulatiei sangvine si limfatice se face prin tehnici obsnuite de masaj facial. Una dintre persoanele de incredere pentru mine este Anastasia Achilleos. Anastasia este estetician si a ajutat multe vedete sa-si intretina tenul. Daca treci peste promovarea intensa a produselor Olay, tehnicele ei de masaj sunt foarte eficiente si usor de realizat. Atunci cand aplici crema pe fata acorda-ti un minut pentru a face si acest masaj. Pe loc, efectele sunt extraordinare. Pielea este mai intinsa, are culoare uniforma si se simte mai ferma. Daca va rezervati cateva zile veti observa o imbunatatire vizibila. Va incurajez sa integrati acest gest in rutina voastra de ingrijire, nu aveti nevoie de mai mult de 1 minut pe zi. Daca aveti mai mult timp la dispozitie, macar o data pe saptamana, puteti realiza un masaj mai complex care poate sa tinteasca curatarea, hranirea si fermitatea pielii.

2. Prin absorbtia cutanata a unor substante. Aceste substante de regula sunt serumuri sau creme. In functie de ce are nevoie pielea ta, poti sa le incluzi pe amandoua. Pentru ca de multe ori se face confuzie intre cele 2, gasesti mai jos explicatiile si in ce mod le poti folosi:
  • Serumul il poti aplica in functie de necesitatea pielii (hidratare, luminozitate, fermitate etc). Are o textura usoara, apoasa si contine  o formula complexa de nutrienti activi. Se aplica pe fata curata, inainte de crema hidratanta. Am avut multe serumuri si cele care mi-au placut si le recomand sunt: Estee Lauder Advanced Night Repair, Proglyme Intensive Serum, Mario Badescu Cellufirm Drops, Yves Rocher Serum 7.9, Estee Lauder Idealist, Caudallie Vinoperfect Radiance Serum. 
  • Crema de zi/noapte. Dupa aplicarea serumului, se poate aplica o crema sau o lotiune de fata in functie de nevoia de hidratare. In rutina mea de ingrijire folosesc intotdeauna crema hidratanta dupa serum. Mi se pare ca acesta ajuta ca ingredientele din crema sa intre mai bine in piele si sa se mentina mai mult timp. Lista de recomandari ar fi lunga si nu cred ca as putea sa le mentionez aici pe toate. In plus, nu sunt fidela unei anumite creme si nici nu am gasit una care sa ma dea pe spate neaparat. O parte generoasa din bugetul meu este alocat gelurilor de curatare si serumurilor. Recomand toate brandurile dermatocosmetice, nu veti da gres cu nici unul dintre ele, doar sa fti atente sa alegeti crema potrivita tipului vostru de ten. Este important sa aveti si protectie UVA si UVB in crema voastra de zi. 
  • Crema de ochi. O includ tot in capitolul de hranire/hidratre. Pentru ca am tenul masliniu, pe langa bronzul natural, am dezavantajul ca cearcanele se vad mult mai intens. Pentru aceasta zona am nevoie de o crema speciala care depigmenteaza aceasta parte a fetei. Pana acum am folosit doar Depiwhite Gel Countur si efectele m-au multumit. Il folosesc de regula seara, pentru ca dimineata cearcanele sa fie mai putin vizibile. Dimineata folosesc Clinique Eye Rich Cream. 
Orice crema, serum, lotiune a avut efecte mult mai benefice pentru tenul meu atunci cand am realizat un masaj in timp ce le aplicam. Chiar daca este un pas peste care mai sar, am totusi grija sa-l includ in rutina mea de ingrijire.
Daca doriti sa aveti inspiratie va invit sa vizionati si acest video.  Acest tip de masaj este unul complex si necesita sa investiti ceva timp. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu