duminică, 11 ianuarie 2015

Cum sa-ti creezi o rutina de ingrijire a tenului - III Pasul 1 Demachierea

Salutare,


Ultimul articol din seria ''Cum sa-ti creezi o rutina de ingrijire'' il dedicam pasilor pe care trebuie sa-i includem atunci cand vine vorba de ingrijirea tenului. Articolul despre cum poti face o analiza a tenului si cum functioneaza pielea le gasesti aici si aici. Doar dupa ce le-ai parcurs vei putea crea o rutina bine-gandita si adaptata nevoilor tale.

Prin aplicarea produselor pe tenul nostru urmarim mentinerea aspectului eutrofic al pielii si remedierea imperfectiunilor. Procedeele pe care le folosim pot avea ca scop curatarea tenului, hranirea, hidratarea sau tonifierea acestuia. Cel mai important obiectiv trebuie sa fie curatarea tenului pentru ca doar asa iti vei putea atinge celelalte obiective. Un ten care nu este curatat corespunzator, nu poate primi nutrientii, nu retine apa si nici nu ajuta fibrele de colagen. De aceea, un prim pas in crearea rutinei este

 Demachierea

Pentru a folosi informatiile din acest articol, va spun ca demachierea inseamna sa indepartam de pe epiderm praful, fardurile, surplusul de sebum, impuritatile.
La fel ca si spalatul pe dinti, demachierea trebuie sa se intample dimineata si seara. Ca produse poti alege lapte demachiant, lotiune demachianta, sapun, spuma de curatare, lotiune micelara sau unt de curatare.
Acum din toate aceste alegeri, te intrebi ce sa folosesti?. Si aici raspunsul e simplu, alegi ce ii trebuie  tenului tau in momentul respectiv.

  • Laptele demachiant este de regula cel mai folosit produs cand vine vorba de demachiere. Acesta trebuie sa fie usor gras pentru a dizolva impuritatile de pe ten si adaptat tipului de ten. Orice demachiant care este bland cu pielea, care nu contine multe chimicale, este o optiune buna pentru tine. Nu am o recomadare anume, un brand pe care sa-l pot recomanda in mod special. In rutina mea de ingrijire prefer sa aloc buget cremelor, serumurilor si mai putin demachiantului. Daca totusi doriti sa incercati un lapte demachiant, va recomand brandurile dermatocosmetice. Eu am folosit, intr-o perioada nefericita a vietii mele cand m-am confruntat, pentru o perioada scurta de timp, cu o acnee nu foarte prietenoasa, Avene Tolerance Extreme. Am fost foarte multumita de rezultat si m-a ajutat foarte mult in acea perioada.
  • Gelurile de curatare sau lotiuni spumante. Acestea trebuie alese cu mare grija pentru ca au tendinda de a usca pielea. De regula sunt destinate tenurilor grase, insa daca stii cum sa-l alegi poate fi folosit cu succes si pe tenurile mixte sau sensibile. Pentru demachiere folosesc de foarte multi ani numai geluri de curatare pentru ca imi place ca pielea se simte intinsa si mult mai luminoasa. Ca produse va recomand A-derma Gel Moussant, Effaclar de la La Roche Posay, Cleanance de la Avene  sau Mario Badescu Enzyme Cleansing Gel. 
  • Lotiunea micelara. De fapt este o lotiune demachainta care nu necesita clatire. Contine structuri moleculare de forma sferica, micelele, care in contact cu sebumul, praful sau machiajul actioneaza ca un aspirator care elibereaza pielea fara a o usca. Sunt foarte incantata de acest produs si il folosesc in fiecare zi, mai ales pentru demachierea ochilor si a buzelor. Din gama de produse dermatocosmetice, am incercat toate brandurile care au acest produs, insa nimic nu s-a comparat cu Bioderma Sensibio H2O.
  • Untul de curatare. Un produs relativ nou introdus in zona de demachiere si se adreseaza persoanelor care folosesc produse de machiaj cu acoperire mare sau celor care au tenul foarte uscat si doresc sa-i ofere un plus de hidratare. Se aplica in palme si ulterior pe intreaga fata prin miscari usoare, de masaj. Ca pas final se sterge cu o discheta demachianta sau o fasie de bumbac. Il folosesc atunci cand doresc sa fac si un masaj nu doar partea de demachiere sau iarna cand simt ca tenul este usor deshidratat. Ca produse va recomand Clinique Take the day off cleansing balm sau untul de shea. 
Oricare din aceste produse alegeti este importanta si tehnica de demachiere astfel incat sa va asigurati ca toate impuritati sau fost indepartate si ca pielea voastra este pregatita pentru pasii urmatori. Tehnici de demachiere gasiti in video-ul de mai jos sau aici










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu