miercuri, 24 decembrie 2014

Marsala - culoarea anului 2015


Salutare, 


In mod contant sunt intrebata de trenduri si recunosc ca putine dintre ele mai mai pot surprinde, insa o intrebare care m-a surprins a fost a unei prietene care are o frumusete relaxata, care nu crede in creme, si nici artificii de beauty. Apa si sapunul sunt cele mai de pret trucuri de beauty pe care le detine. Si nu greseste mult, insa despre asta va voi povesti intr-un articol ulterior. Povestindu-i despre ce se poarta anul acesta, de oje, rujuri, ce materiale, ce texturi, m-a intrebat contrariata cine sunt oamenii care hotarasc aceste lucruri si de ce noi ceilalti trebuie sa avem incredere in ceea ce spun ei?
Prin urmare, m-am hotarat sa va povestesc despre oamenii care stau in spatele trendurilor. Incepem cu Pantone.  Pe scurt, este o companie fondata in anul 1962 care a dezoltat un sistem standard de reproducere a culorilor, folosit in mai multe domenii de activitate de pe mapamond. Aceste culori sunt de diferite nuante si fiecare are propriul cod bine definit. In timp, sistemul a fost adoptat de profesionisti din diferite domenii, datorita exactitatii cu care poate fi folosit. Avantajul acestui sistem este ca fiecarei culori ii corespunde un anumit cod unic care poate fi folosit indiferent de locatie.

In fiecare an, are loc o sedinta secreta intre membrii Pantone in care se analizeaza trendurile sociale, economice, demografice si la sfarsitul acestei analize rezulta culoarea anului. Asadar, culoarea anului 2015 este Marsala. Numele vine de la vinul rosu produs in Italia, Sicilia si transmite incredere si stabilitate. Culorea, ca si vinul, transmite prin acest ton pamantiu intoarcerea la traditii, la lucrurile de baza, la elemente puternice, iar combinatia dintre maro si rosu aprins ii ofera o nota sofisticata, moderna. Culoarea anului influenteaza vaste industrii, precum cea a modei, cosmeticii si a designului. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu