luni, 2 martie 2015

De ce somnul de frumusete este cel mai bun sfat pentru pielea ta?

Salutare,


Chiar daca avem creme, serumuri, tehnologii noi, diete revolutionare si tot ce poate contine un efect de ''wow'' e important, totusi, sa nu uitam ca lucruile simple sunt lucrurile de baza si ca toate descoperirile vin peste o baza solida. Cand sunt intrebata de cel mai bun produs pentru ten, raspunsul meu surprinde de cele mai multe ori. Cel mai bun produs/lucru/gest pentru frumusetea ta este somnul de calitate. Da, atat de simplu. Nici o crema, nici un aparat minune nu va depasi efectele sale, garantez. Atunci cand vorbim de un somn de calitate trebuie sa luam in calcul 3 aspecte: intensitatea, durata si intervalul in care dormi. Toate trei sunt in egala masura importante, iar abaterea de la unele dintre ele inseamna un compromis in ceea ce priveste somnul. Sa le luam pe rand:

1. Intensitatea se refera la cat de bine dormi. Vestea proasta este ca nu poti face multe lucruri in aceasta privinta, ca intensitatea nu tine de controlul tau ci doar de cel al corpului. Dieta si exercitiile sustinute pot influenta in mod pozitiv intensitatea, insa intr-un procent foarte mic. In alta ordine de idei daca te concentrezi asupra duratei si intervalului atunci si intentisitatea va fi mai buna.

2. Durata se refera la cat de mult dormi si poate sa varieze in functie de persoana. In medie, un adult are nevoie in jur de 7-8 ore de somn pe noapte pentru regenerarea celulare si refacerea completa a corpului.

3. Intervalul in care dormi se refera la ce ora adormi si la ce ora te trezesti. Atunci cand vorbim de somn, orele nu sunt egale. Cu cat dormi mai devreme cu atat procesul de reparare celulara este mai activ. 

Cateva lucruri de luat in calcul atunci cand vrei sa ai un somn de frumusete eficient:
- Mergi la culcare si trezeste-te in fiecare zi la aceeasi ora. Organismul nostru isi creeaza obiceiuri si fiind consecventi in acest ritual ii este mult mai usor sa urmeze un astfel de ciclu.
- Creeaza-ti un ritual inainte de a adormi. Demachiaza-te, realizeaza un masaj facial cu un ulei hidratant sau un serum regenerant, citeste o carte sau orice alta actvitate care te relaxeaza. 
- Aeriseste camera, te va ajuta sa dormi mai bine si pentru a intra in starea de somn corpul tau are nevoie de o temperatura mai scazuta. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu