luni, 30 iunie 2014

Unde ne fuge frumusetea?


Salutare!

Ma uit insistent la oameni. Daca esti la un restaurant si ai vazut pe cineva holbandu-se la tine, sunt sanse mari sa fi fost eu.  Imi place sa analizez oameni, sa le vad trasaturile, sa le intuiesc secretele, sa le studiez gesturile. Observ in jur foarte multe femei frumoase si marturisesc ca niciodata nu am vazut o femeie o urata. Chiar si cand trasaturile nu intra in sablonul promovat in zilele noastre observ persoane care au tenul foarte frumos, sau sprancene cu o forma de admirat, sau un element al lor care le includ in aceasta categoria de femei frumoase. Cu toate acestea, nu sunt putine datile in care am dezaprobat modul in care o femeie se ingrijeste. Mai jos aveti o lista de greseli de beauty pe care le-am condamnat, blamat si recunosc, inca nu le-am inteles:
  • Sprancene subtiri si vopsite insistent cu negru. Sprancenele incadreaza ochiul, accentueaza toate trasaturile fetei. Cand sprancele ies in evidenta in mod negativ, distragi atentia de la trasaturile tale catre acest detaliu.
  • Ruj mult prea deschis. Din ala care arata pielea mult mai portocalie decat este, de parca ai stat 3 ore la solar
  • Bijuterii multe. Multe femei insista sa-si scoata in evident  tot setul din dotare.
  • Prea mult machiaj si mult prea devreme.
  • Ne dezbracam cam mult. Aici cred ca s-a inteles gresit ce inseamna Less is more.
  • Unghii ingrijite corespunzator
  • Par necoafat. Nici nu vreau sa intru in detalii legate de igiena parului. Doar repet, fiecare tip de par este diferit, daca se ingrasa repede trebuie spalat pentru ca uleiurile naturale (sebuumul) si praful/poluarea din atmosfera bad, bad for your hair. Bun, rezolvand si aceasta problema, multe vedete au un look natural. Si e sexy asa. Numai ca, acest natural este studiat, este cu efort (stiu ca nu pare asa) este cautat. Cine doreste un look natural trebuie sa inteleaga ca asta nu inseamna neingrijit. Lookul natural inseamna par ingrijit, par pieptanat, par cu o anumita forma, par placut atunci cand il vezi.
Si ca sa rapund unde ne fuge frumusetea, ea nu fuge nicaieri. Ramane langa noi, insa ne straduim sa o ascundem in masti urate si nepotrivite noua.

Be your own kind of beautiful!


Roxana 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu